Vanvid at sælge N’Doye – selv for 70 mio. kr.

FCK risikerer at sætte alt over styr, hvis de også sælger deres topscorer.

At Superligaens topscorer Dame N’Doye er for god til Superligaen kan ikke diskuteres. Men fakta er, at han har haft én godkendt sæson i sin karriere, og det har været hans seneste sæson i FCK, hvor han scorede 25 mål, hvilket kun to andre har præsteret før ham.

I sin tid forærerede Panathinaikos ham væk til OFI Kreta, hvorfra FCK hentede ham for to mio €, så et eller andet tyder på, at han ikke befinder sig lige godt alle steder.

Alene derfor er det vanvid, at han skulle kunne indbringe over 50 mio. kr. allerede på nuværende tidspunkt, men ikke desto mindre forlyder det, at den Saudiske mesterklub Al-Hilal har taget det store checkhæfte frem. Saudierne er udmærket klar over, at de ikke kan hente dygtige spillere fra store ligaer, for de vil ikke ødelægge deres karriere ved at spille i en liga, der er så ringe som den Saudiske. Men N’Doye kan altså lokkes med en løn på op til 20 mio. kr. om året. Så prangende har spillerens karriere heller ikke været. Men dilemmaet må være til at føle på. Hans udvikling som spiller vil gå i stå, og han vil næppe siden komme til en virkelig stor klub.

FCK skal også tænke sig virkeligt godt om. Klubben har netop modtaget 158 mio. kr. fra UEFA på grund af succesen i Champions League, og sammenlagt nærmer klubbens indtægter fra Champions League sig derfor 200 mio. kr. Samtidig lægger klubben op til at hæve prisen for dens sponsorater med 30%, og det sker i klar forventning om, at man kvalificererer sig til Champions League gruppespillet for andet år i træk. Noget klubben som noget nyt har budgetteret med.

Men lad os bare sige, at N’Doye bliver solgt. Så har man i løbet af sommeren sagt farvel til seks af klubbens vigtigste spillere, for også Wendt, Antonssen, Posbech, Grønkjær og Kvist er væk.

Så står man med et vingeskudt forsvar, en midtbane uden kreativitet og stabilitet og et angreb, der er helt væk. Santin er alt for svingende, og man har været tæt på at ødelægge Kenneth Zohore, ved at presse ham alt for tidligt i karrieren.

Bevares – man kan sikkert godt blive mestre igen med det hold, der er tilbage, men vejen til Champions League bliver lang og trang. Sidste år kom FCK med på et hængende hår, for reelt kunne man lige så godt have tabt til både Bate Borisov og Rosenborg. Uden N’Doye bliver det i mine øjne helt håbløst.

Desværre er forløbet helt klassisk. Hver gang et nyt hold gør det godt i Champions League, bliver klubben ribbet for spillere. Det er der tre årsager til. For det første falder en klubs succes ofte sammen med, at en solid grundstamme er spillet sammen over en flerårig periode. Det betyder, at de også vil have kontraktudløb på samme tid, og det var præcis det vi så hos FCK i denne sæson. For det andet vil klubbens spillere gerne væk selv, fordi de får blod på tanden og tilbud fra større klubber. Sidst men ikke mindst vil en klub som FCK ikke kunne sige nej til virkelig store tilbud, navnlig når man som i dette tilfælde har to aktionærer, som er fuldstændigt ligeglade med fodbold. De ser mere FCK som en god malkeko, der kan få deres investering tilbage på sporet igen.

Der hvor mange klubber i FCKs situation fejler er ved, at de i desperation køber et hav af nye spillere. Gør man ikke det, vil sponsorer, fans og samarbejdspartnere blive sure og skuffet, for de har jo betalt for en premiumvare, som de pludselig ikke kan få.

Disse spillere skal man betale en høj transfer for, og de vil også stille høje lønkrav. Men det vil være svært at spille dem sammen på den korte bane, og de vil derfor have svært ved at levere de samme resultater. Det vil hurtigt udhule gevinsten ved salget af de gamle spillere, og så kan FCK havne i en negativ spiral. Man behøver bare at se til Brøndby, hvor tingene ganske vist af andre årsager er gået skævt igennem i længere periode.

Jeg forstår godt, at de fem første spillere forlod FC København. Der var ét karrierestop, tre kontraktudløb og så var der William Kvist, som havde fortjent at komme til en større klub. Men nu skal det også stoppe. N’Doye, der først har kontraktudløb i FCK skal blive og sikre klubben kvalifikation til Champions League. Uanset om man kan få 70 eller 100 mio. kr. for ham. Hans kontrakt udløber først i 2014, så hvorfor ikke vente ét år, hvor man som dansk mester automatisk træder ind i Champions League?

2 responses to “Vanvid at sælge N’Doye – selv for 70 mio. kr.

  1. Du har SÅ ret!

    Det hele som du siger er ramt plet..

    Dumt og sælge ham for selv 100mio nå han kan være manden som skaffer FCK adgang til CL 2 gange og 158mio gange 2 (316mio!!!) via kvalifikationen i år og ved at vinde superligaen den kommende sæson..

    Så behold ham og tjen penge på den sportslige succes i kan få med den mand på toppen! :)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *