Er FCK blevet jydernes hold?

I denne uge kom det frem, at Jyske Bank er ny tribunesponsor i FC København. Det giver måske en million eller to på bundlinien, men styrker ikke ligefrem tiltroen til, at Parkens ledelse er til for klubben på længere sigt.

Der er to store problemer med det sponsorat.

For det første er det mærkeligt, at Parken negligerer, at DBU og fodboldslandsholdet, der er Parken Venues største kunde, og som hvert år lægger et meget stort millionbeløb for at leje sig ind i Parken, netop har tegnet et sponsorat med Danske Bank. Dette sponsorat har navnlig værdi på hjemmebanen, da Danske Bank modsat Carlsberg jo ikke er noget globalt varemærke, men nu primært satser på Danmark og Norden.

Men nu skal Danske Bank altså finde sig i, at der skal stå Jyske Bank på tribunen og muligvis også på billetterne, og det er en kæmpehån mod DBU, som jo bliver bragt i en besynderlig situation af Parkens ledelse med Anders Hørsholt i spidsen. Hertil kommer, at Nordea ikke alene er sponsor (dog kun på Superior Club niveau), men også Parkens største og helt afgørende bankforbindelse. Nordea må også tænke deres, selvom de jo selv kunne have tegnet sponsoratet – de har dog nok vurderet, at de var tilstrækkeligt eksponeret mod fodbold. Det er i praksis Nordea, der har holdt liv i FCK og Parken siden finanskrisen fik klubben på glatis i slutningen af 2008.

For det andet synes jeg slet ikke at Jyske Bank passer til FCK, der jo i mange år har markedsført sig som Byens Hold. Nu er det pludselig blevet Jydernes Hold. Jyske Bank er sikkert godt tilfredse, for ikke alene får de lov til at irritere storebroderen på Holmens Kanal, men de får også lov til at tale direkte til et københavnsk publikum, som de ellers vil have meget svært ved at komme i nærkontakt med. Smart af Jyske Bank. Dumt af FCK.

Sagen er ikke uden fortilfælde. I sin indgik Don Ø et sponsorat med Carlsberg på et tidspunkt hvor Divisionsforeningen havde Faxe Kondi som hovedsponsor. Det blev indledningen til et langvarigt og utroligt givtigt samarbejde for FCK, men det var ikke uden omkostninger, for Divisionsforeningen havde jo indgået samarbejdet med Faxe Kondi på vegne af alle klubber – også FCK. Dengang blev der spillet med høj risiko, men det gav mening, og Divisionsforeningen lærte, at klubberne også må have lov til at tænke på deres egen økonomi. For siden har vi ikke hørt om den slags sager. Men denne sag er anderledes, fordi et tribunesponsorat ikke er lige så vigtigt for FCKs økonomi, som Carlsbergsponsoratet. Det er tværtimod et unødvendigt og kortsigtet skridt, som vidner om manglende ledelsesmæssigt overblik.

Måske skal årsagen til sponsoratet findes i Parkens bestyrelse, hvor der som bekendt sidder en særdeles magtfuld jyde – Erik Skjærbæk. Han skulle efter sigende aldrig have set en fodboldkamp, før han blev lokket ind i aktionærkredsen af en desperat Don Ø. Til gengæld er han god til at tage fat i nakken på Anders Hørsholt, mens han kæmper som besat for at komme oven vande med sin investering i Parken. For ham betyder det næppe det store, om Parken på længere sigt ødelægger relationen til sine største kunder, sålænge han kan få lov til at øge værdien af sin investering på kort sigt.

Hvem ved – måske er han allerede ude af ejerkredsen i løbet af i år? Det kan nemt ske, hvis FCK bliver mestre, og derved får gang i indtjeningen her og nu ved hjælp af indtægterne fra Champions League.

Hvem kan forhindre Erik Skjærbæk i at gøre FCK til en krejlerklub?

7 responses to “Er FCK blevet jydernes hold?

  1. Det passer jo ganske fint med udviklingen i klubben og København. Jyderne flytter jo fra landet og til byen. Tag en tur på Nedre C og du møder tilflyttede jyder der de sidste par år er begyndt at gå til fodbold. Så det er jo kun helt på sin plads at jyderne også har deres bank repræsenteret i Parken.

  2. Super skarp og helt rigtig analyse ud fra et sponsorsynspunkt. Mon ikke Nordea allerede har udbedt sig en forklaring af FCK, sådan mellem “venner”?

  3. Jeg tror man skal passe på med at lægge for meget i Jyske Banks sponsorat. Det er jo trods alt kun én tribune, der er tale om…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *